luni, 4 august 2014

Ce este un "Fripturist”?


 Un fripturist este, conform DEX şi în concordanţă cu Dicţionarul de argou un „1.profitor. 2. (peior.) om politic oportunist, lipsit de orice fel de scrupule”. „The Fripturist” se va ocupa de a doua definiţie, şi anume de fripturiştii politici ce au împânzit ţara şi, de puţină vreme, şi puşcăriile naţionale. Tot prin definiţie, fripturistul e o jivină venală, profund coruptă, una care suge ca vampirul din bugetul naţional, un licantrop care se hrăneşte slujind ruşilor cu acele hălci pe care aceştia le lăsa să cadă lângă masa imperială de la Moscova. Când stăpânii nu lăsa nimic (sunt cunoscuţi că având două mâini de luat şi restul de dat), fripturiştii politici nu se jenează să atace tot ce a rămas nefurat, de la pământul taranului analfabet şi până la combinatele sau staţiunile cumpărate cu un dolar.

Fripturistul politic este un mincinos, chiar mitoman, deseori. Cu un intelect subdezvoltat, dar consiliat de ruşi bine pregătiţi în materie de propagandă, fripturistul român pare deştept prostimii, asta şi pentru că sistemul îl ajută să pară aşa. La o tele-vizuină, fripturistul nu va primi o întrebare dureroasă, ci doar întrebări „incomode” anunţate cu trei zile înaintea apariţiei lui „pe sticlă”. Sistemul media îl ajută pe fripturist să transmită mesajele mincinoase pe care Partidul le elaborează. Nederanjat de o presă obedientă, fripturistul analfabet ajunge creator de imagini, un adevărat artist al minciunii şi mistificării. Multiplicat cu 600, fripturistul este baza organizaţională a Comitetului Central al usl, ceea ce azi se poate numi Marea Adunare Oligarhică Naţională.

Trecutul fripturistului oligarh este unul încărcat. Cu „pete” moscovite la dosarul de la Securitate, fripturistul este un trădător de ţară. El va cere sancţionarea României, dar îşi va aduce aportul şi la jefuirea ei, în beneficiul „marelui partid” pro-moscovit şi al său personal. Acelaşi fripturist va încuraja prostimea să creadă că în zilele noastre, în sec. XXI, doar ei sunt moderni şi progresişti, aşa că pot decide că „doctrinele sunt perimate”, deci şi că doar ei sunt deţinătorii „secretului” doctrinar de transformare a extremei stângi în „dreapta” neoliberală de nuanţă oligarhic-moscovită. Omul ascultă siderat cum prietenii roşii de ieri acum se „critică” şi au tendinţa firească de a-l urma pe cel care critică, aparent vehement, guvernul de oligofreni şi fripturişti penali. Televizionistul politic, cel care ia mură-n gură ce vede la o tele-vizuină sau alta, nu e capabil să spună nici măcar ce e stânga sau drepta, darămite să îşi elaboreze un sistem în stare să deceleze minciuna de adevăr din discursul unui fripturist. De ce n-ar face-o, acum că foştii comunişti nu mai sunt nici cheguevarişti ca mai ieri si nici măcar maoişti; ei acum sunt, ca şi oligarhii moscoviţi, neoliberali; nu mai sunt atei sau liber-cugetători, ci „credincioşi” şi „creştini”.

Fără o scară de valori, fară o morală solidă la bază, gândindu-se că „toţi sunt la fel” (lucru de care s-a ocupat ilici să fie adevărat) şi complet lipsit de educaţie politică, alegătorul român este o victimă sigură a fripturistului roşu. El, fripturistul, e mai prost decât mulţi alegători, dar are o misiune de îndeplinit, aşa că are temele învăţate. Va roti aceleaşi idei seci comunicate de la „Centru” pe la toate tele-vizuinile, în felul ăsta, minciunile ordinare căpătând căutata aură de adevăr. Fripturistul nu e un magician, nici un vrăjitor, ci doar un păcălici, un gândac de jucărie întors cu cheia şi un manipulator de joasă speţă. El îşi face insalubra sa muncă şi apoi pleacă încântat că şi-a adus contribuţia la manipularea şi înşelarea populaţiei. Ia cei 30 de arginţi moscoviţi şi rânjeşte satisfăcut. De aceste creaturi se va ocupa „The Fripturist” în următorii (minim) 10 ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Etichete

Recent Posts

Rezistenţa democratică se bazează şi ea pe ceva. Să încercăm împreună să rezistăm „ocupaţiei” ce vine, să vorbim despre doctrine, despre ideologii şi despre politica onestă, absentă deocamdată în România.

Unordered List